Filter

close
0
Onbeperkt

Friedland


In gevallen waar men comfort en veiligheid verlangt, worden aan bewegingsmelders extra hoge eisen gesteld. Ze moeten onder alle omstandigheden probleemloos functioneren functioneren. Friedland heeft goed op de markt ingespeeld.

Bij de moderne Spectra+ PIR bewegingsmelders is vanzelfsprekend bijzondere aandacht besteed aan de vormgeving. Maar wat nog veel belangrijker is: er kan altijd op een betrouwbare werking gerekend worden. Bijvoorbeeld bij het automatisch in- en uitschakelen van buitenverlichting.

De Passief-Infrarood bewegingsmelders zijn ondergebracht in een solide - witte of zwarte - kunststof behuizing, die op alle weersomstandigheden berekend is. Zodat ze overal buiten geïnstalleerd kunnen worden, zowel bij extreem lage als bij hoge omgevingstemperaturen (van -20 °C tot +50 °C), en ook een grote luchtvochtigheid (tot 93% bij 40 °C) nooit een probleem zal zijn.

De Spectra+ bewegingsmelders beschikken over alle verlangde instelmogelijkheden:
- Variabel zijn de inschakeltijd (van 5 sec tot 20 minuten) en het lichtniveau (van 5 lux tot daglicht) waarbij ingeschakeld moet worden.
- Een ingebouwde schemerschakelaar voorkomt onnodige verlichting overdag.
- De melders zijn te programmeren voor het afgeven van een deurbelsignaal.
- De ontvangers zijn geschikt voor aansluiting van halogeen- en gloeilampverlichting met een vermogen tot 2.300W; bij TL-verlichting is    met 600W te rekenen, terwijl bij een LED-driver met een capaciteit van 200W gewerkt kan worden. 
- De standaard beschermingsklasse is IP55.De draadloos werkende Spectra+ PIR melders (L620 en L630) hebben een extra voordeel. Bij deze batterijgevoede bewegingsmelders ontbreekt de nodige bedrading, zodat ze gemakkelijk te installeren zijn. Er wordt een detectiebereik van 12 meter opgegeven, bij een detectiehoek van 140°. En dankzij het veilige 868 MHz frequentiesignaal valt er in de open lucht op een reikwijdte van zo'n 200 meter te rekenen.

Bij de bedrade Passief-Infrarood melders (L310/320/330) wordt de keuze bepaald door het bewakingsgebied: 140°, 200° of 360°, bij een detectiebereik van 10, 12 of 15 meter. Friedland levert deze bewegingsmelders met een losse afstandsbediening voor in- en uitschakelen en instelling van het gewenste lichtniveau. Een 'looptest'-functie behoort tot de opties.

 Weergave:


Bezig met laden...

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten. Wij slaan geen persoonlijke gegevens op.