Filter

close
0
Onbeperkt
Ei heeft 2 types koolmonoxidemelders in het assortiment met alkaline batterijen: type Ei 207 (zonder display) en Ei 208 (met display). De batterij van deze stand-alone melders moet elk jaar vervangen worden.

Geheugenfunctie
De geheugenfunctie van de koolmonoxidemelder geeft achteraf weer of er tijdens afwezigheid van de bewoner een koolmonoxide-alarm is geweest. Het koolmonoxideniveau wordt (afhankelijk van het type koolmonoxidemelder) aangegeven op de digitale display of door het snel of langzaam knipperen van de rode LED op de melder. De bewoner kan dan naar de oorzaak (laten) zoeken en maatregelen nemen om koolmonoxide(vergiftiging) in de toekomst te voorkomen.

Koppelen met rook- en hittemelders
Naast het koppelen van koolmonoxidemelders onderling, is het nu ook mogelijk om koolmonoxidemelders draadloos te koppelen aan rook- en hittemelders. Dit is het normaal niet aan te bevelen, aangezien alarmsituaties voor rook en koolmonoxide een volledig andere reactie vragen. Bij koolmonoxide moet gezorgd worden voor ventilatie; bij brand juist niet. Ei Electronics biedt met de nieuwe Ei 450 draadloze controle-unit de oplossing om op verantwoorde wijze koolmonoxidemelders te koppelen aan rook- en hittemelders. Duidelijk oplichtende brand- of koolmonoxide-symbolen geven aan welk alarm er is, zodat de bewoner weet welke maatregelen genomen moeten worden
 

Koolmonoxidemelders redden levens, dat is de boodschap. Niet voor niets, want koolmonoxide is een zeer giftig en reukloos gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding van een brandstof in bijvoorbeeld een cv-ketel, geiser, gasfornuis, hout-, gas- en oliekachel of openhaard.

Een groot misverstand is dat koolmonoxide alleen vrijkomt bij verouderde apparatuur. Dit is niet het geval, ook bij nieuwe apparatuur kan door een technisch defect of verkeerde aansluiting koolmonoxide vrijkomen.

Hoe herken ik koolmonoxide?
Koolmonoxide is te herkennen aan zowel lichamelijke klachten als kenmerken binnen het huis.  In huis zijn de kenmerken (meer) condens op de binnenkant van de ramen, gele vlammen bij de verbrandingsapparatuur en een herhaaldelijke uitvallende waakvlam. 
Lichamelijk herken je koolmonoxide aan hoofdpijn, vermoeidheid, misselijkheid en duizeligheid.  Afhankelijk van de ‘parts per milion’ (PPM) waarde ervaart u verschillende klachten. 

Bekijk alle informatie over de gevaren van koolmonoxide op onze speciale site eirookmelders.nl.

Ei koolmonoxidemelders
De koolmonoxidemelders van Ei, met een hoogwaardige elektro-chemische sensor, meten iedere 50 seconden het CO-niveau en zorgen voor een directe melding als dit niveau te hoog wordt.
Alle koolmonoxidemelders van Ei hebben CE markering en voldoen aan de hoogste kwaliteits-eisen volgens de Britse en Europese norm BS EN 50291: 2001 of BS EN 50291:2010.Weergave:


Bezig met laden...

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten. Wij slaan geen persoonlijke gegevens op.