Filter

close
0
Onbeperkt
Voordat u een dimmer aanschaft wil ik u erop wijzen dat niet iedere LED lamp te dimmen is. Er zijn 2 soorten dimmers, namelijk fase aansnijding of afsnijding. Dit is afhankelijk van de driver, die u gebruikt.

Ook niet iedere LED lamp is te dimmen, dus bij het aanschaffen van een LED verlichtingsbron moet u erop letten of deze wel of niet dimbaar is als u wilt dimmen.

Men koopt vaak een spot van merk A, een driver van merk B en een dimmer van merk C. Als de dimmer bromt dan weet u dat er iets mis is. U doet er goed aan om alles van een en hetzelfde merk aan te schaffen.

Een verkeerd aangeschafte dimmer verkort de levensduur van het LED lampje!

Fase aansnijdende dimmers herkent u aan  L or RL. Fase afsnijdende dimmers herkent u aan C of RC. Bij RLC heeft u met een universele dimmer te maken. Bij twijfel kunt u het best een universele dimmer aanschaffen. C is geschikt voor dimbare LED lampen van 12V en 230 V halogeen lampen. Een R dimmer is geschikt voor gloeilampen en 230V halogeen lampen en indien op de dimmer vermeld, ook voor LED lampen. Een L dimmer is geschikt voor 230V halogeen lampen, gloeilampen en indien op de dimmer vermeld, ook voor LED lampen.


 


Weergave:


Bezig met laden...

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten. Wij slaan geen persoonlijke gegevens op.